c/ Passeig de Ronda, 72, 25006 Lleida

Responent a la IV fira d’Economia Social i Solidària al Territori de Ponent!

Ja han passat uns quants dies de reflexió des del passat 28 de maig, el dia que es va celebrar la IV fira d’Economia Social i Solidària al Territori de Ponent organitzada i impulsada per l’Ateneu Cooperatiu de Ponent. És la tercera fira a la qual Responent assisteix. La primera d’elles fou a la Seu Vella on hi vam assistir com a públic i a on vam poder descobrir l’imprescindible món de les fires d’ESS i dels intercanvis que allà esdevenen. Vam gaudir d’un gran ambient amb voluntat ferma d’intercooperació, difusió i visibilització de bones pràctiques a les terres de Lleida.

Aquesta vegada vam poder assistir per presentar el projecte de Responent a totes les diferents entitats que hi van participar (públiques o privades). En aquest cas se celebrà al combatiu Bar Centro Maldà, on vam poder disfrutar d’una intensa jornada de treball i lúdico festiva. Després de la presentació de projectes d’ESS, vam poder gaudir dels monòlegs de l’Ana Polo i Oye Sherman (recentment premiada als Premis Sonor a la millor podcaster en llengua catalana) i la presentació de TresCadires del seu Vermut Caràcter.

Aquesta quarta edició ens hi vam presentar coneixedors que l’objectiu principal de la fira era mostrar a la societat tots els productes i serveis necessaris per a la nostra vida quotidiana a través de l’ESS. Vam poder promocionar i divulgar doncs, el nostre projecte de consultoria i gestoria perquè tenim un compromís ferm amb l’ESS i volem ajudar a fer-la créixer per seguir creant múscul i enfortir l’ecosistema al nostre territori.

Vam poder gaudir també, en un escenari envejable com és la Universitat de Cervera, de les magnífiques RUESS que es van preparar des de l’ateneu Ponent Coopera. En aquestes s’hi van treballar els següents eixos: sobirania alimentaria, sobirania cultural (on hi van participar entre altres La Revista Mangrana i la Maleta Creativa), sobirania comunitària i sobirania energètica. Per acabar no hi podia faltar l’estona d’esbarjo amb l’actuació poetico-musical a càrrec de la DesCivilització.

Un cop acabada la fira cal continuar treballant, enfortint la xarxa d’Economia Social a Ponent i esbrinar com aconseguir el gran repte d’obrir-nos a un públic més ampli. Per la nostra banda seguirem treballant per aquest objectiu i ja estem desitjosos de retrobar-nos amb totes les companyes i companys a la V fira d’ESS que, ben segur, serà novament un gran èxit col·lectiu!

Tens algun dubte o vols fer una consulta?

Ens posarem en contacte tan aviat com puguem.